Cessna 441 and 425 Conquest training
The two Conquests look like one family and fly on different engines. The Conquest I (425) uses PT6A free-turbine engines. The Conquest II (441) uses fixed-shaft TPE331 engines, and the FAA's own handbook warns that the condition lever works differently on a fixed-shaft engine. A pilot moving between them, or coming from a King Air, has real habits to change.
Tuition shown takes effect January 1, 2027. Courses before then are at the current rate, so ask us.
Conquest I and II training at a glance
- Models
- CE-425 Conquest I, CE-441 Conquest II
- Engine
- PT6A on the 425, fixed-shaft TPE331 on the 441
- FAA category of training
- Complex and high performance
- Course focus
- Fixed-shaft or free-turbine habits, engine-out handling and pressurization
- Where
- Your airport, US and Alaska, or ours
What you leave with
- An aircraft-specific syllabus covering systems, limitations, emergencies, the FARs, real-world operations and servicing
- A written test on your aircraft, the FARs and instrument procedures
- An instrument proficiency check and a flight review, when you meet their standards, with separate endorsements
- A high altitude endorsement, if the aircraft requires it and you have not had one
- A course completion certificate for your underwriter
How a course runs · Tuition for every aircraft · In-aircraft vs simulator training
Conquest I and II training questions
How much does Conquest I and II training cost?
Conquest I and II initial training is $3,750 and recurrent is $2,750, delivered in your own aircraft at your airport or at ours. Tuition is the same in both places. Travel expenses are added when we come to you, and your aircraft's fuel and operating cost during the flight hours is yours.
Do I need a type rating for the Conquest I and II?
No. The Conquest II is 9,850 lb on the FAA data sheet, and the Conquest I is lighter.
Does the Conquest I and II need a high altitude endorsement?
Yes for the Conquest II, which shows 33,000 or 35,000 feet by serial number. Check your AFM for the Conquest I; the rule in 14 CFR 61.31(g) applies above 25,000 feet.
Will my underwriter accept Conquest I and II training in my own aircraft?
That is your underwriter's decision, for your experience and limits. Ask your broker first. We can send the aircraft-specific syllabus and CFII credentials to help them decide.
Access Flight Training ServicesRevised 2026-11-04
